Etädiagnostiikan edelläkävijä

cropped-Logo1.png

Digitaalinen PEF-mittaus automatisoi mittaamisen, tietojen siirtämisen, seurannan ja tulokset

Palvelumme ePEF™ on luotettava, huoleton ja nopea ratkaisu PEF-seurantaan

PEF-mittaus onnistuu nyt ilman käsityötä ja paperilomakkeita! 73Healthin kehittämä täysin digitaalinen PEF-puhallusmittaus ePEF™ varmistaa mittausten laadun ja helpottaa tulosten analysointia. Säästyy merkittävästi aikaa ja rahaa, kun tulosten siirtämiseen käytettävä aika voidaan käyttää muuhun työhön. 

Astman ja myös erotusdiagnostisesti keuhkoahtaumataudin ja erilaisten muidenkin hengitysoireiden selvittelyssä käytettävä PEF-seuranta (peak expriatory flow eli uloshengityksen huippuvirtaus) on hengityselinsairauksien diagnostiikan kulmakiviä. Lisätietoa PEF-mittauksesta Terveyskirjaston sivuilta. 

Suomessa tuhannet ja maailmanlaajuisesti miljoonat ihmiset puhaltavat analogiseen PEF-mittariin useita kertoja päivässä seuratakseen PEF-arvojaan. Kahden viikon kotiseurannassa puhalluksia tehdään useita aamuin ja illoin, joten yksittäisiä puhalluskertoja kertyy huomattava määrä. Puhumattakaan ammattiastman selvittelyssä käytettävästä neljän viikon mittaisesta PEF-työpaikkaseurannasta, jossa mittariin puhalletaan jopa kahden tunnin välein.  

Perinteisessä PEF-seurannassa kaikki edellä mainitut puhallukset kirjataan käsin paperiselle lomakkeelle, ja seurantajakson jälkeen potilaat toimittavat paperilomakkeet terveydenhuoltoon. Terveydenhuollon ammattilaiset lukevat merkinnät ja siirtävät ne käsityönä sovellukseen, joka laskee tuloksen ja tekee yhteenvedon. Tutkimus on siis sekä potilaalle että tuloksia tulkitseville ammattilaisille varsin työläs, valitettavan usein PEF-seuranta jää kesken sen vuoksi, että potilaat eivät jaksa kirjoittaa tuloksia lomakkeelle. Käsin kirjoittamisessa on myös aina riski virheelle.  

73Healthin digitaalinen PEF-mittaus ePEFautomatisoi mittaamisen, tietojen siirtämisen, seurannan ja tulokset. Kehittämässämme ratkaisussa potilaat puhaltavat digitaaliseen PEF-mittariin. Puhalluksen jälkeen tiedot siirtyvät Bluetooth-yhteydellä älypuhelimella olevaan sovellukseen ja verkon yli SAAS-tietokantaan, jolloin seuranta saadaan automatisoitua kaikilta osin. 

73Healthin palvelun avulla PEF-mittaus on mahdollista hoitaa täysin digitaalisesti. Tiedot siirtyvät PEF-mittarista puhelinsovellukseen.

Teknologiajohtajan ratkaisu on helppokäyttöinen ja lääkäreiden hyväksymä

73Health hyödyntää kaikissa palveluissaan markkinajohtavia ja teknologisesti kehittyneitä ratkaisuja. 73Health on valinnut PEF-mittarin valmistajan, jonka mittarit ovat laadukkaita, luotettavia, kestäviä ja etäkäytettäviä (Bluetooth). Nykyaikainen ja tehokas ePEF-ratkaisumme on edelläkävijä muun muassa seuraavista syistä: 

 • Lääkäreiden määrittelemä paketti sisältää kattavat laitteet ja kaiken tarvittavan. 
 • Käytössä helppo älypuhelinsovellus. 
 • Toimii SAAS-palveluna eli verkon yli. 
 • Tarjolla digitaalinen PEF-mittaus kotikäyttöön ja ammattikäyttöön. 
 • Tiedot siirtyvät automaattisesti puhalluksista tietokantaan. 
 • Älypuhelinsovellus muistuttaa potilasta puhaltamisesta. 
 • Toimii kaikkialla Suomessa. 
 • Markkinoiden paras asiakaskokemus. 
 • Markkinoiden paras lääkäri- ja hoitajakokemus. 
 • Vähentää virheitä ja manuaalista työtä. 
 • Säästyy merkittävästi aikaa ja rahaa, kun tulosten siirtämiseen käytettävä aika voidaan käyttää muuhun. 
 • Vähentää matkustamista – pieni hiilijalanjälki, ekologinen ratkaisu. 

Kaksi toimintamallia: digitaalisen PEF-mittarin jatkuva käyttö ja lainaus

ePEFon saatavilla sekä jatkuvaan henkilökohtaiseen kotiseurantaan että potilaiden lainattavaksi terveydenhuollon yksiköistä, jolloin hyödynnetään vaihdettavia, edullisia puhallusturbiineita. Turbiinin vaihtaminen mahdollistaa käyttökustannusten huomattavan alentamisen ja hygieenisen käytön. 

Palvelumme käyttöönotto ja käyttö on todella helppoa. Potilas lataa sovelluksen älypuhelimeensa, kirjautuu sisään palveluun ja aloittaa seurannan. Potilas ja terveydenhuollon ammattilainen näkevät tulokset lukuina ja graafisina esityksinä.   

Henkilökohtainen digitaalinen PEF-mittari.

Jatkuva henkilökohtainen käyttö

Toimintamalli on tarkoitettu potilaiden jatkuvaan henkilökohtaiseen käyttöön. Tässä toimintamallissa hyödynnetään PEF-mittaria, joka on tarkoitettu erityisesti potilaille, joilla on jo diagnosoitu astma. Astmaatikon hoitotasapainoa seurataan vähintään kerran vuodessa. Mittari on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön ja siinä on monikäyttöinen turbiini ja muovinen puhallussylinteri, jotka ovat myös vaihdettavissa. Palvelusta saatavat mittausarvot ovat PEF ja FEV1. 

Lainattava digitaalinen PEF-mittari.
Kertkäyttöinen puhallusturbiini PEF-mittariin.

Lainaus terveydenhuollosta

Toimintamalli on tarkoitettu terveydenhuollon yksiköiden potilaiden lainauskäyttöön. Tässä toimintamallissa hyödynnetään PEF-mittaria, joka on tarkoitettu erityisesti tilanteisiin, joissa tehdään astman / hengityselinsairauksien diagnostiikkaa; joko 2 viikon PEF-seurantaa kotona tai 4 viikon PEF-seurantaa työpaikalla. Palvelua voidaan käyttää myös laajemmin eli sillä voidaan tehdä niin sanottuja spirometriatutkimuksia.

Mittarissa käytetään pahvista puhallussylinteriä ja kertakäyttöistä turbiinia. Palvelusta saatavat mittausarvot ovat FVC, FEV1, FEV1/FVC, FEF2575, FEV6, VEXT, DTPEF, FEF75, FET, FEF25, FEF50, FIVC, FIV1, PIF, FEV3, FEV05, FEV075 ja FEV.