Etädiagnostiikan edelläkävijä

Nyt ei enää tarvitse kirjata ja käsitellä PEF-seurannan tuloksia paperilomakkeilla!

Täysin digitaalinen ePEF™ on automatisoitu, luotettava, huoleton ja nopea ratkaisu PEF-seurantaan!

PEF-seuranta on potilaan itse tekemä seuranta ja se
on sekä potilaalle että tuloksia tulkitseville ammattilaisille varsin työläs tutkimus. ePEF™ automatisoi mittaamisen, tietojen siirtämisen, seurannan ja tulokset.

Suomessa tuhannet ja maailmanlaajuisesti miljoonat ihmiset
puhaltavat analogiseen PEF-mittariin useita kertoja päivässä seuratakseen PEF-arvojaan. Puhallukset kirjataan paperiselle lomakkeelle kynällä ja seurantajakson jälkeen potilaat toimittavat paperilomakkeet terveydenhuollon yksiköihin. Terveydenhuollon ammattilaiset lukevat merkinnät ja siirtävät ne käsityönä sovellukseen, joka laskee tuloksen ja tekee yhteenvedon.

Valitettavan usein PEF-seuranta jää kesken sen vuoksi, että potilaat eivät jaksa kirjoittaa tuloksia lomakkeelle. Käsin kirjoittamisessa on myös aina riski virheelle. 

73Health ePEFTM -ratkaisussa potilaat puhaltavat
digitaaliseen PEF-mittariin, tiedot siirtyvät Bluetooth-yhteydellä älypuhelimella olevaan 
ePEFTM -sovellukseen ja verkon yli SAAS-tietokantaan, jolloin seuranta saadaan automatisoitua kaikilta osin. 

ePEFTM -etäseuranta varmistaa mittausten laadun ja helpottaa tulosten analysointia. Säästyy merkittävästi aikaa ja rahaa, kun tulosten siirtämiseen käytettävä aika voidaan käyttää muuhun työhön. Edullisesti ja joustavasti!

Täysin digitaalinen ePEFTM automatisoi PEF-seurannan

Astman ja myös erotusdiagnostisesti keuhkoahtaumataudin ja erilaisten muidenkin hengitysoireiden selvittelyssä käytettävä PEF (peak expriatory flow eli uloshengityksen huippuvirtaus) -seuranta on hengityselinsairauksien diagnostiikan kulmakiviä. 

PEF-seuranta on potilaan itse tekemä seuranta ja se on sekä potilaalle että tuloksia tulkitseville terveydenhuollon ammattilaisille varsin työläs tutkimus. Kahden viikon PEF-seurannassa puhallukset tehdään aamuin illoin ennen avaavaa lääkettä ja sen jälkeen. Joka kertaa tehdään 3-5 puhallusta, mikä käytännössä tarkoittaa 84-140 yksittäistä puhalluskertaa. Puhuttamattakaan työpaikka-PEF seurannassa, missä puhallus-/seurantatapahtumat 2 tunnin välein neljän viikon ajan. 

Astmadiagnoosi perustuu vaihtelevan tai lääkityksellä laukeavan keuhkoputkien ahtautumisen osoittamiseen astmaan sopivien oireiden yhteydessä. Tämän osoittamiseen yhtenä diagnostisena tutkimuksena käytetään PEF-seurantaa.

PEF-seurantaa käytetään myös ammattiastman selvittelyissä. Jos epäillään altistumista astmaa aiheuttavalle aineelle työssä, on PEF-työpaikkaseuranta olennainen osa diagnostiikkaa. 

Säännöllistä lääkitystä käyttävien astmaa sairastavien tulee käydä kontrollissa vuosittain ja hoidon tehokkuutta seurataan PEF-seurannoilla. 

Vuonna 2019 astman hoidossa käytettäviin erityiskorvattaviin astmalääkkeisiin oikeutettuja oli Suomessa 282 158. Astma on kolmanneksi yleisin erityiskorvattava sairaus verenpainetaudin ja diabeteksen jälkeen. Suomessa korvataan ammattitautina 50–100 astmaa vuodessa. Ammattiastman ilmaantuvuus on Suomessa suurinta maanviljelijöillä ja eläintenhoitajilla, leipureilla, muilla elintarvikealan työntekijöillä, maalareilla, teollisuuden prosessinhoitajilla ja kemian alan työntekijöillä 

ePEFTM -ratkaisumme mahdollistaa parhaan mahdollisen potilas-, lääkäri- ja hoitajakokemuksen. Ei enää käsikirjoitettuja, sotkuisia lomakkeita, lähettelyä, “harakanvarpaiden tulkintaa”, virheitä, tietojen manuaalista siirtämistä tietokoneelleePEFTM on nykyaikainen ja tehokas ratkaisu:

 • ePEFTM älypuhelinapplikaatio
 • ePEFTM SAAS-palvelu
 • Digitaalinen PEF-mittari: kotikäyttö ja ammattikäyttö
 • Tietojen automaattinen siirto puhalluksista tietokantaan
 • Muistuttaa potilasta puhaltamisesta
 • Kattavat laitteet. Kaikki tarvittava. Lääkäreiden määrittelemä paketti.
 • Toimii kaikkialla Suomessa
 • Markkinoiden paras asiakaskokemus
 • Markkinoiden paras lääkäri & hoitajakokemus
 • Vähennetään virheitä
 • Säästetään sekä potilaiden että terveydenhuollon ammattilaisten aikaa ja vaivaa
 • Säästetään matkustamista – pieni hiilijalanjälki, ekologinen ratkaisu

Vaihdettavat puhallusturbiinit

ePEFTM on saatavilla sekä jatkuvaan, henkilökohtaiseen kotiseurantaan että potilaiden lainattavaksi  terveydenhuollon yksiköistä, jolloin hyödynnetään vaihdettavia, edullisia turbiineita. Turbiinin vaihtaminen mahdollistaa käyttökustannusten huomattavan alentamisen ja hygieenisen käytön.

ePEFTM -ratkaisun käyttöönotto ja käyttö on todella helppoa. Potilas lataa applikaation älypuhelimeensa, kirjautuu sisään palveluun ja aloittaa seurannan. Potilas ja terveydenhuollon ammattilainen näkevät tulokset lukuina ja graafisina esityksinä.  

Kaksi toimintamallia: jatkuva käyttö ja lainaus

ePEF™ jatkuva henkilökohtainen käyttö

 

Toimintamalli on tarkoitettu potilaiden jatkuvaan, henkilökohtaiseen käyttöön. Tässä toimintamallissa hyödynnetään PEF-mittaria, joka on tarkoitettu erityisesti potilaille, joilla on jo diagnosoitu astma. Astmaatikon hoitotasapainoa seurataan vähintään kerran vuodessa. Mittari on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön ja siinä on monikäyttöinen turbiini ja muovinen puhallussylinteri, jotka ovat myös vaihdettavissa. Palvelusta saatavat mittausarvot ovat PEF ja FEV1.

ePEF™ lainaus terveydenhuollon yksiköstä

Toimintamalli on tarkoitettu terveydenhuollon yksiköiden potilaiden lainauskäyttöön. Tässä toimintamallissa hyödynnetään PEF-mittaria, joka on tarkoitettu erityisesti tilanteisiin, joissa tehdään astma / hengityselinsairauksien diagnostiikkaa; joko 2 viikon koti-PEF seurantaa tai 4 viikon työpaikka-PEF seurantaa. Palvelua voidaan käyttää myös laajemmin eli sillä voidaan tehdä ns. spirometriatutkimuksia. Mittarissa käytetään kertakäyttöistä turbiinia ja pahvista puhallussylinteriä. Palvelusta saatavat mittausarvot ovat FVC, FEV1, FEV1/FVC, FEF2575, FEV6, VEXT, DTPEF, FEF75, FET, FEF25, FEF50, FIVC, FIV1, PIF, FEV3, FEV05, FEV075 ja FEV.

Teknologiajohtajan ratkaisu

73Health hyödyntää kaikissa palveluissaan markkinajohtavia, teknologisesti kehittyneitä ratkaisuja. 73Health on valinnut PEF-mittarin valmistajan, jonka PEF-mittarit ovat laadukkaita, luotettavia, kestäviä ja etäkäytettäviä (BT). Pyydä esittely!

EnglishSvenskaSuomi
EnglishSvenskaSuomi